Καλώς ήρθατε στον Ιστοτόπο μας
Οδηγίες για την πρόσβαση στην Μονή.      
    
 

Περίπου δεκαπέντε  χιλιόμετρα δυτικά της πόλης της Κέρκυρας
ανάμεσα  από τα χωριά Πέλεκας  και Βάτος, στην πίσω πλευρά του βουνού Άγιος Γεώργιος και αμέσως μετά την ειδυλλιακή παραλία 'Μυρτιώτισσα ', βρίσκεται η Ιερά Μονή Μυρτιδιώτισσας.
Η Μονή είναι τοποθετημένη στην καταπράσινη πλαγιά  του βουνού μερικές δεκάδες μέτρα πάνω απ΄ την θάλασσα, σε ένα χώρο άγριας ομορφιάς περιτριγυρισμένη από πεύκα, ελιές και άγρια βλάστηση.
Όλα αυτά σε συνδυασμό με τους τεράστιους βράχους που κρέμονται από τον ορεινό όγκο πάνω από την Μονή προκαλούν στον επισκέπτη ένα αίσθημα δέους και ανησυχίας, ταυτόχρονα όμως τον πλημμυρίζει και με ένα αίσθημα γαλήνης και ηρεμίας που τον βοηθάει να νιώσει το μεγαλείο της φύσης, την κατάνυξη του χώρου και να έρθει για λίγο πιο κοντά στον Δημιουργό.

Τρόποι Πρόσβασης:
Το Μοναστήρι βρίσκεται σε ένα χώρο απομονωμένο, και αυτό σημαίνει ότι για κάποιον που θέλει να το επισκεφτεί η πρώτη φορά ίσως αποδειχτεί αρκετά επίπονη, στην προσπάθειά του να βρει τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή της Μυρτιώτισσας.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές που ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν.
Αν έρθετε με το λεωφορείο μπορείτε να το πάρετε από τον κεντρικό σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων στην πόλη της Κέρκυρας (κοντά στο νέο λιμάνι) και να κατεβείτε στην στάση της Μυρτιώτισσας. Εκεί θα δείτε μια πινακίδα που δείχνει τον δρόμο, οπότε ακολουθώντας την κατεύθυνση της πινακίδας αυτής σε περιπου 25 λεπτά θα φτάσετε στην παραλία της Μυρτιώτισσας. Περνώντας την παραλία συνεχίζετε ανηφορικά για 300 ακόμα μέτρα και τελικά φτάνετε στην είσοδο της Μονής. (Θυμηθείτε ότι καθημερινά το τελευταίο λεωφορείο για την Κέρκυρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, περνάει στις 20:30).

Αν έχετε αυτοκίνητο
Α)
Κινηθείτε δυτικά από την πόλη της Κέρκυρας με κατεύθυνση την παραλία της Γλυφάδας στον Πέλεκα. Πλησιάζοντας και περίπου 2 χιλιόμετρα πριν την διασταύρωση για την Γλυφάδα θα δείτε πινακίδες που δείχνουν την κατεύθυνση για την παραλία της Μυρτιώτισσας. Ακολουθήστε αυτές τις πινακίδες και θα βρεθείτε στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία και το μοναστήρι.
Β)
Από την πόλη της Κέρκυρας πάρτε την εθνική οδό Πέλεκα και κατευθυνθείτε προς το ομώνυμο χωριό. Αφού ανεβείτε και περάσετε μέσα από τον Πέλεκα κατηφορίστε για περίπου 2 χιλιόμετρα. Στην διασταύρωση για τη Γλυφάδα που ακολουθεί, πηγαίνετε δεξιά προς Μυρτιώτισσα και προχωρήστε για άλλα 2 χιλιόμετρα. Εμφανίζεται μια διασταύρωση, εσείς συνεχίζετε αριστερά και σε λίγα μέτρα θα βρεθείτε στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην παραλία και το μοναστήρι.